Vallen in liefde – Philippe Diepvents

12059386_10208365862846299_645576190_oIn het begin van het boek ‘Vallen in liefde‘ sterft Holly, een jong meisje. Ze zit in een periode tussen leven en dood, en ze vertelt het verhaal van 4 mensen die erbij waren toen ze stierf. Je merkt het in het begin niet, maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer de 4 mensen op elkaar aansluiten. De 4 mensen zijn allemaal een beetje ‘verloren’. Ze hebben allemaal problemen en het boek doet je afvragen: is er iemand op de wereld die eigenlijk weet waar hij mee bezig is? Want eigenlijk doen we allemaal maar wat. Het boek gaat eigenlijk over verschillende vormen van liefde, met vallen en opstaan. We worden niet zomaar verliefd, we vallen in de liefde, soms met onze neus op de grond.

Het is moeilijk om dit boek te beschrijven. Ik kan niet precies zeggen ‘nuja hierover gaat het dus’. Het gaat over zoveel. Het meest bijzonder aan het boek is dat het je zo hard doet nadenken over alledaagse dingen. Het zegt dingen die er ‘boenk op zijn‘, snap je wat ik bedoel? Dingen die volledig kloppen. Ik geef een voorbeeld:

“Het is een populaire misvatting dat de tijd alle wonden heelt. In werkelijkheid wordt die overtuiging alleen gedeeld door wie nog nooit iets ernstigs is overkomen. Voor alle anderen geldt alleen maar dat de dingen hun scherpe kantjes verliezen en dat de plotse verrassing komt dat het wel degelijk mogelijk is om gebroken door het leven te gaan. Om verder te gaan, ook al ben je stuk.’

Bij deze moest ik echt een traantje wegpinken. Het boek doet je nadenken, over goede en minder goede dingen, mooie en minder mooie momenten. Het is bijzonder, en dat betekent dat je ervoor moet zijn. De schrijfstijl is soms ook redelijk moeilijk. Maar ik raad je aan om het wel eens te proberen, want ik vond het wel de moeite waard. Ik geef het boek daarom ook 4 sterren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s